dijous, 3 d’octubre del 2019

L´ÈSCANDOL DEL SALMÓ





  Fes  tota la inversió que requereix  una granja de piscifactoria, tramita i obtén els permisos per a fer l'establiment en un fiord amb competència del turisme, estableix una primera  generació, vencent els atàvics costums migratòris dels peixos, i et trobes amb què  si no fàs tractaments farmacològics amb pesticides, es moren els peixos.

  Ha  de ser desencoratjador, però no et dispensa de no introduïr productes a la cadena alimentícia amb risc per les persones. Això, ha sortit a la llum,gràcies a la investigació d'un periodista de televisió per a una cadena francesa. S'ha encovert a nivells del govern de Noruega, amb responsabilitats a nivell  de la ministra de pesca, Lisbeth Berg-Hann, el 2016; amb escàndols de dimisions forçades per part d'investigadors a sou dels consells reguladors de les activitats pesqueres.

    A la contaminació del Bàltic acumulada en els peixos que serveixen de base per a fer pinsos, i la radiació de Txernovil, s'hi afegeix l'ús indiscriminat d'un pesticida de la multinacional Montsanto, la Ethoxiquina, com a ingredient per a la fabricació dels pinsos per a peixos, durant molts anys. La Ethoxiquina es posa per les seves propietats antioxidants,per tal d'evitar que el greix del salmó es torni ranci i trencadís, obviant tot el procés de vigilància dels pesticides en productes agrícoles, per part de les autoritats sanitaries de la UE, doncs, Qui l'ha de buscar fora dels productes vegetals de consum habitual? i quin és l`efecte sobre les persones?

  Ara, la industria del salmó de Noruega s'està gastant un porró de diners en publicitat, s'entén que hauran fet fora la ministra i s'hauràn regulat la presència de pesticides en els pinsos de peix del bàltic, però la sospita sobre el peix s'ha estés, de forma que les autoritats franceses recomanen no mejar peix més de dos cops a la setmana, i els dietistes han deixat de recomanar la seva ingesta. Ens hem passat a l'extrem del japó, per l'acumulació dels metalls pesants.

  Això, ha portat als grans descomptes i promocions del salmó de Noruega a les botigues de congelats, i a la sospita permanent sobre els peixos, si no li veïem la cara, principalment, els ulls i la mandíbula, la pell, i la forma i proporcions de la cua, amb l'aleta caudal. I millor, comprar el peix fresc, veient com li treuen l'espina,i com hi respón la carn i quin color té.

                                                      
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LA CUINA DELS PIONERS

Nota:Aquest article neix com a conseqüència de l' anterior, i estableix una sèrie de supòsits. Agafarem com a moment històric l'an...